Селен 100 мкг + Вит Е капс. х 30 Хелт Ейд

Селен - естествен антиоксидант и имуностимулатор.

Read moreShow less
31,58 лв.
Reference:
801355
Описание

Предназначение Селен 100 мкг + Вит Е капс. х 30 Хелт Ейд:

Селенът е основен елемент, който допринася за поддържането на здрава коса и нокти, за правилното функциониране на имунната система, за работата на щитовидната жлеза, за предпазването на клетките от оксидативен стрес и за нормалната сперматогенеза. Селенът на Health Aid е естествен, с максимална усвояемост. Обогатен е с витамин Е, което прави антиоксидантната комбинация едновременно мощна, балансирана и удобна за прием капсула за един ден.

Селенът  в комбинация с витамин Е е мощен антиоксидант и допринася за:

- правилната функция на щитовидната жлеза

- имунната система

- нормалната сперматогенеза

- поддържането на добро състояние на косата и ноктите

Селенът не се синтезира от организма, затова трябва да се набавя с храната. Съдържанието на селен в растенията се определя от съдържанието му в почвата. Източници на селен могат да бъдат както растителни, така и животински продукти. Но при ниско съдържание в почвата той е недостатъчен и в растенията, респективно и в животните.

Българските почви са бедни на селен. Редица проучвания установяват ниски нива на селен в житото и брашното в повечето населени места в България. Хлябът е един от източниците на селен.

Селенът може да не се съхрани при топлинна обработка на храната.

При небалансирана диета или ниско съдържание в почвата селенът в организма е недостатъчен и се налага допълнителен прием. Освен това, при стресови състояния (например умствено напрежение и физическата активност) също може да наложи приемане на селен.

Любопитен факт: Селенът е много важен за работата на няколко ензима, свързани с антиоксидантните процеси в организма.

Витамин Е е важен мастно разтворим витамин и антиоксидант, който помага за предпазването на клетъчните мембрани от увреждания, причинени от свободните радикали и предотвратява окисляването на лошия холестерол.

Особено важни причини за използването му като хранителна добавка при физически активни хора е благоприятното му влияние върху функциите на гладката и набраздената мускулатура.

Витамин Е е необходим за структурна и функционална поддръжка на скелетната, сърдечната и гладката мускулатура. Той също така подпомага образуването на червени кръвни клетки и помага да се поддържат запасите от витамини А и К, желязо и селен.

Той може да има положителен ефект върху имунното здраве, да предпазва от оксидативно увреждане, което може да доведе до сърдечни заболявания, да има превантивен ефект срещу рака, да облекчи симптомите на болестта на Алцхаймер и може да помогне за предотвратяване на някои увреждания, свързани с диабета.

Проучванията показват, че витамин Е намалява възпалението както в тялото ни, така и върху кожата, като я поддържа млада и стегната. Тези антиоксидантни свойства са особено полезни, когато сте изложени на цигарен дим или ултравиолетови лъчи, предпазвайки от рак на кожата.

Витаминът поправя щетите, причинявани от вредното слънчево лъчение и свободните радикали в околната среда. Стимулира производството на колаген, който прави кожата еластична.

Начин на употреба Селен 100 мкг + Вит Е капс. х 30 Хелт Ейд:

За възрастни - 1 капсула дневно.

Съдържание в 1 капсула

(препоръчителна дневна доза):

Селен  100 мкг

Витамин Е 400 мг

Продуктът не съдържа глутен, пшеница, млечни продукти, изкуствени оцветители, консерванти и овкусители.

Важно:

Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното и здравословно хранене.

Да се съхранява на място, недостъпно за деца.

Производител:

Хелт Ейд / Health Aid, Великобритания

Опаковка:

Селен 100 мкг + Вит Е на Хелт Ейд се предлага в опаковка от 30 капсули.

Read moreShow less
Подробности за продукта
801355
Отзиви
За този продукт все още няма коментари.

Menu