Нека ви разкажем за Ливъркеър – един страхотен комплексен продукт за черния дроб, създаден и произведен от Health Aid – Великобритания.

Livercare Health Aid
Livercare Health Aid

Преди това обаче нека да поговорим за черния дроб.

Какво знаем за черния дроб?

 • Той е част от храносмилателната система.
 • Изпълнява над 500 важни задачи, сред които: детоксикация, метаболизиране на лекарства, синтез на важни протеини, производство на жлъчен сок. Многобройните задачи и функции на черния дроб все още са обект на изследване.
 • Класифицира се едновременно като орган (при това най-големият плътен орган в човешкото тяло) и като жлеза. Единственият орган, който е по-голям и по-тежък от черния дроб, е кожата.
 • Формата му е приблизително триъгълна, теглото – между 1,44 и 1,66 кг, местоположението – над стомаха и малко вдясно от него, под белите дробове.
 • Черният дроб е единственият орган в човешкото тяло, за който се знае, че може да се регенерира.
Анатомия на коремната кухина
Анатомия на коремната кухина

Подобно на всички останали органи, тъкани, системи и жлези в човешкия организъм, и черният дроб има нужда от грижа, за да работи добре и да изпълнява правилно функциите, които му е отредила природата. Съвременният начин на живот, замърсената околна среда, приемът на лекарства, злоупотребата с алкохол – това са само някои от факторите, които могат да допринесат за чернодробни проблеми.

Както всички знаем, профилактиката е много по-добър вариант от лечението. Здравословният начин на живот, избягването на злоупотребата с алкохол и правилното хранене са една добра профилактика. Както и приемът на добре подбрани, натурални, чисти и мощни хранителни добавки.

Като Ливъркеър на Health Aid – добавка, която обединява 17 полезни съставки за черния дроб само в една таблетка и която се е доказала като топ продукт за грижа за черния дроб.

Ливъркеър на Health Aid: съставка по съставкa

Глухарче
Глухарче

Корен от глухарче

Глухарчето съдържа бета-каротен и полифеноли, които са мощни антиоксиданти.

Антиоксидантите помагат за неутрализирането на вредните свободни радикали. Свободните радикали се образуват като част от нормалните метаболитни процеси, но могат да бъдат вредни за здравето, ако се натрупат в големи количества. Повишените нива на свободни радикали се свързват с развитие на различни заболявания и ускоряване на процесите на стареене.

Има данни, според които този антиоксидантен ефект има полезно действие върху тъканта на черния дроб. Изследване от 2010 г. върху мишки показва, че при прием на корен от глухарче се наблюдава значително забавяне на процеса на фиброза на черния дроб.

Глухарчето има и диуретично действие, което означава, че спомага за регулиране на кръвното налягане и на работата на сърцето, бъбреците и черния дроб.

Артишок
Артишок

Артишок

За артишока традиционно се смята, че може да защити черния дроб от увреждания, както и че увеличава производството на жлъчен сок, което подпомага процесите на детоксикация. Има проучвания, които доказват, че екстрактът от артишок подобрява работата на черния дроб при хора с омазнен черен дроб, както и че намалява възпалението. Смята се, че отговорни за тези ползи са антиоксидантите в артишока – цинарин и силимарин.

Бял трън

Той също съдържа високи количества силимарин, който има антиоксидантни, противовирусни и противовъзпалителни свойства. Традиционно се използва като допълваща терапия при заболявания на черния дроб и жлъчката. Смята се, че белият трън може да ограничи увреждането на черния дроб, причинено от свободните радикали, които се произвеждат при метаболизирането на токсични субстанции.

Куркума
Куркума

Куркумин

Куркумата, освен подправка, е и растение с многобройни ползи за здравето. Тя съдържа растителни вещества, познати като куркуминоиди, основни сред които са куркумин, деметоксикуркумин и бисдеметоксикуркумин. Най-активен и най-полезен сред тях е куркуминът, който дава на куркумата специфичния й вкус и цвят.

За куркумина се смята, че има противовъзпалителни и антиоксидантни свойства, които определят благоприятния му ефект върху черния дроб. Освен това куркуминът се използва за третиране на кожни и храносмилателни проблеми.

Инозитол

Често наричат инозитола витамин В8, но всъщност той не е витамин, а вид въглехидрат с няколко важни функции. Има важна структурна роля като компонент на клетъчната мембрана, влияе на работата на инсулина и подпомага действието на серотонина и допамина.

Както за инозитола, така и за холина, за който ще стане дума по-долу, има данни, че могат да улеснят разграждането на мазнините. Това ги прави полезни не само при диети за сваляне на излишни килограми, но и като допълнителна помощ за разграждане на мазнини при омазнен черен дроб и за намаляване на нивата на холестерола и триглицеридите.

Холин

Достатъчното количество холин е важно както за чернодробната функция, така и за мозъка, за мускулите, нервната система и метаболизма.

Холинът е важен за производството на една субстанция, която е необходима за изчистването на холестерола от черния дроб.

L-метионин, L-глутамин, L-цистеин

Това са аминокиселини. Аминокиселините са градивните елементи на протеините и са изключително важни за много от функциите на организма.

Метионинът е важен за чернодробната функция и има антиоксидантни и противовирусни свойства.

Бета-каротен

Бета-каротенът е антиоксидант с множество полезни ефекти (полезен е за кожата, зрението и т.н.) Има проучвания, според които мощният му антиоксидантен ефект е особено полезен за здравето на черния дроб, като ефектът може да бъде както терапевтичен, така и превантивен.

Витамини от група В

Витамините от група В подпомагат работата на ензимите и играят важна роля в метаболизма на въглехидратите, мазнините и протеините.

Важно за витамините от група В е, че те са водноразтворими и са много деликатни (лесно могат да бъдат разрушени, особено от алкохол и от топлинна обработка на храната). Също така, организмът не може да ги складира (с изключение на витамин В12 и фолиева киселина). Т.е., необходимо е да имаме редовен прием с храната или от хранителни добавки.

Ливъркеър съдържа в оптимални дози 7 до 8-те витамина от група В (тиамин, рибофлавин, ниацин, пантотенова киселина, витамин В6, фолиева киселина, витамин В12).

Защо да изберем Ливъркеър на Health Aid?

 • Съставките на Ливъркеър са внимателно подбрани с цел оптимална грижа за черния дроб.
 • Продуктът спомага за намаляване на чернодробните мазнини, подпомага процесите на детоксикация, улеснява метаболизма.
 • Ливъркеър е подходящ за вегетарианци.
 • Съставът му е изключително изчистен – не съдържа захар, сол, мая, глутен, пшеница, соя, нишесте, млечни продукти, изкуствени оцветители, консерванти и овкусители.
Ливъркеър на Health Aid
Ливъркеър на Health Aid

Къде мога да открия Ливъркеър на Health Aid?

Можете да закупите Ливъркеър на нашия сайт: Ливъркеър на Health Aid или в най-близката до вас аптека. Аптеките могат да заредят Ливъркеър от нашия търговски партньор Фьониксфарма или директно от нас на нашия сайт vivarti.bg и на тел. 0896845524.

Livercare Health Aid

Избрахме Ливъркеър, защото

 • 17 – съставки. Един от най-богатите продукти на пазара
 • Подходящ за вегетарианци
 • Доказана във времето ефикасност!

За Health Aid

Продуктите на ХелтЕйд са висококачествени хранителни добавки за цялото семейство, произведени във Великобритания с GMP лиценз. Над 70 от продуктите на марката се разпространяват в аптечната мрежа в България.

НАПИШИ ОТГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here